Ποια μέρη να επισκεφτείς στη Νάξο!-Μέρος Α'-

χωρα ναξου


Την Νάξο διάλεξα φέτος για να περάσω τις καλοκαιρινές μου διακοπές και δεν το μετάνιωσα καθόλου γιατί όπως θα δεις και εσύ είναι ένα νησί που μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα αλλά και να δεις πολλά και διαφορετικά μέρη.

Τη Νάξο θα αφορούν δύο post:
Στο Α' Μέρος θα μάθεις για τις παραλίες που επισκέφθηκα και την Απείρανθος,ενώ στο Β' Μέρος θα μάθεις περισσότερα για την χώρα της Νάξου.

Παραλίες που επισκέφθηκα

Άγιος Προκόπης 




Η πρώτη που επισκέφθηκα είναι η παραλία του Άγιου Προκόπη.Πάρα πολύ τουριστική παραλία φουλ οργανωμένη με αρκετό κόσμο.Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι πολύ καθαρή με ωραία κρυστάλλινα νερά.Αυτό που την κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερη είναι το πολύ λεπτό βοτσαλάκι που έχει,τόσο λεπτό που μοιάζει με άμμο χωρίς βέβαια να είναι το ίδιο ενοχλητικό.

Αγία Άννα



Την επόμενη μέρα διαλέξαμε την παραλία της Αγίας Άννας.Είναι η αμέσως επόμενη παραλία μετά τον Άγιο Προκόπη και είναι αρκετά κοντά αλλά και αρκετά διαφορετική.

Πλάκα



πηγή φωτογραφίας: εδώ


Αμέσως μετά στην σειρά επισκεφθήκαμε την παραλία της Πλάκας.Άλλη μια παραλία παρόμοια με τις προηγούμενες με λίγο πιο βαθιά νερά.Μία σημαντική διαφορά είναι πως στην παραλία της Πλάκας μπορούσες να βρεις και χώρο για να βάλεις την ομπρέλα σου καθώς δεν ήταν γεμάτη από beach bars,αλλά και τα υπάρχοντα beach bars δεν χρέωναν τις ξαπλώστρες.


Μικρή Βίγλα






Τελευταία αφήσαμε την παραλία που λέγεται ''Μικρή Βίγλα'' η οποία είναι και η αγαπημένη μου.Τελείως διαφορετική από τις άλλες παραλίες που επισκεφθήκαμε.Εκεί συνήθως θα βρεις όποιον είναι fan των water sports (κυρίως kitesurfing),λόγω του ότι το σημείο που είναι η παραλία είναι πιο ανοιχτό και έχει περισσότερο αέρα, αυτό όμως δεν κάνει το μπάνιο εκεί λιγότερο απολαυστικό.


Αυτές είναι οι παραλίες που επισκέφθηκα εγώ όσο ήμουν στην Νάξο,φυσικά αν έχεις αυτοκίνητο είναι και πολύ πιο εύκολο να πας σε περισσότερες που ενδεχομένως είναι πιο μακριά από την χώρα.


Απείρανθος





Από χωριά διαλέξαμε να επισκεφθούμε την Απείρανθο μιας και είχαμε ακούσει τα καλύτερα λόγια από τους ντόπιους αλλά και από φίλους μας που έχουν επισκεφθεί την Νάξο.




Είχα υψηλές προσδοκίες για το τι θα δω εκεί και ευτυχώς δεν απογοητεύτηκα.Ένα πάρα πολύ γραφικό χωριό γεμάτο με παραδοσιακά καφενεία και ταβέρνες,ότι πρέπει για μια απογευματινή βόλτα.




Η Απείρανθος είναι κατάλληλη και για τους λάτρεις του hiking καθώς μπορούν από εκεί να βρεθούν περπατώντας μέσα από διάφορα μονοπάτια στην Μονή,στις Σίφωνες και στο όρος Φανάρι.



 


Περπατώντας στα σοκάκια του χωριού μπορείς να δεις και μαγαζάκια με παραδοσιακά προϊόντα της Νάξου αλλά και κάποια πιο τουριστικά.










   
Διαλέξαμε μια καφετέρια που ήταν στον κεντρικό δρόμο του χωριού για να έχουμε αυτή την απίθανη θέα.Κάτι που μου έκανε εντύπωση στο ορεινό κομμάτι της Νάξου είναι πως η βλάστηση εκεί είναι αρκετά πλούσια σε αντίθεση με άλλα κυκλαδίτικα νησιά.





Αν λοιπόν διαλέξεις την Νάξο για τις επόμενες σου διακοπές προτείνω σίγουρα μια επίσκεψη στο χωριό Απείρανθο και είμαι σίγουρη ότι δεν θα την μετανιώσεις. 

Infos:

Σε όλες τις παραλίες που αναφέρω παραπάνω δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο για να τις επισκεφτείς υπάρχει λεωφορείο που κάνει στάση εκεί.Το ίδιο και για την Απείρανθο.










2 Σχόλια