Χριστούγεννα στην Ευρώπη:Κορυφαίοι Προορισμοί

It's the most wonderful time of the year..και όσοι έχουν την δυνατότητα επιλέγουν ένα ταξίδι για να ξεφύγουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας κατά την διάρκεια των εορτών.Παρακάτω θα βρεις τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ευρώπη για αυτά τα Χριστούγεννα.



Βιέννη-Αυστρία

αυστρια βιεννη
πηγή:εδώ

Τα Χριστούγεννα στη Βιέννη είναι απλά γεμάτα χάρη και κομψότητα.Χριστουγεννιάτικα κονσέρτα,βόλτα στα μέγαρα Μπελβεντέρε και επίσκεψη στο snow-globe museum είναι μερικές από τις δραστηριότητες που έχεις την δυνατότητα να κάνεις όσο κάνεις βόλτα στη Βιέννη.




Λονδίνο-Αγγλία

αγγλια λονδινο
πηγή:εδώ


Η πιο old time classic επιλογή είναι το Λονδίνο φυσικά που έτσι και αλλιώς προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κατά την διάρκεια του χρόνου,πόσο μάλλον τα Χριστούγεννα που όλα είναι πιο όμορφα και γιορτινά.




Νυρεμβέργη-Γερμανία

νυρεμβεργη γερμανια
πηγή:εδώ


Αν διαλέξεις να επισκεφτείς την Νυρεμβέργη κάνεις αυτόματα ένα πισωγύρισμα στο χρόνο και πιο συγκεκριμένα στον μεσαίωνα.Εκεί θα βρεις μουσεία,αναγεννησιακές κατοικίες και φυσικά μία μοναδική χριστουγεννιάτικη αγορά.


Μπρυζ-Βέλγιο

μπριζ βελγιο
πηγή:εδώ


Ονειρεμένα κανάλια,κτίρια που θυμίζουν gingerbread houses,μεσαιωνικοί δρόμοι και μπόλικη βέλγικη σοκολάτα είναι μερικά από τα πράγματα που σε περιμένουν στη Μπρυζ αν την επισκεφτείς.


Λαπωνία-Φιλανδία

λαπωνια φιλανδια
πηγή:εδώ



Ποιο μέρος είναι πιο κατάλληλο να περάσεις την περίοδο των εορτών από την ίδια τη χώρα του Άγιου Βασίλη?Υπέροχος προορισμός αρκεί να έχεις αντοχή στο κρύο!Τάρανδοι,βόλτα με έλκηθρο,ακόμα και κρουαζιέρα με..παγοθραυστικό!Φυσικά ένας λόγος παραπάνω για να επισκεφτείς την Λαπωνία είναι και το θεματικό πάρκο ''Χωριό του Άη Βασίλη" ειδικά αν έχεις παιδιά καθώς υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.




Στρασβούργο-Γαλλία




πηγή:εδώ



Το Στρασβούργο είναι γνωστό σε πολλούς και ως ''Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων'' (Capitale de Noel).Λαμπιόνια και στολίδια σε όλη την περιοχή και το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο να κοσμεί την ήδη πολύχρωμη κεντρική πλατεία του Στρασβούργου.Εκεί θα βρεις επίσης μία από τις πιο διάσημες χριστουγεννιάτικες αγορές με χειροποίητα στολίδια και άλλα μικρά καλούδια.


Αν θες τσέκαρε εδώ σε ποια άλλα μέρη σου προτείνω να πας αν επισκεφτείς το  Στρασβούργο


Παλιός Άγιος Αθανάσιος-Καϊμακτσαλάν


ellada kaimaktsalan
πηγή:εδώ


Μπορεί στην Ελλάδα να μην πρωταγωνιστούν οι χριστουγεννιάτικες αγορές όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αλλά έχουμε πολλά πανέμορφα ορεινά μέρη κατάλληλα για επίσκεψη την περίοδο των εορτών(και όχι μόνο).Χιονισμένα τοπία,ξενώνες,παραδοσιακό φαγητό και τζάκια είναι αυτά που κάνουν τις διακοπές στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο πιο ξεχωριστές.Το χωριό απέχει μόλις 10 χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν και είναι από τους πιο αγαπημένους  χειμερινούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια.





Εσύ ποιο από αυτά τα μέρη θα διάλεγες να επισκεφτείς?



Α και για να μην ξεχαστώ Καλά Χριστούγεννα!









0 Σχόλια