Travel apps που πρέπει να έχεις!

Εν έτη 2018 μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα με ένα smartphone,σε αυτό το post θα μάθεις ποιες εφαρμογές είναι απαραίτητες για να διευκολύνεις τον εαυτό σου από την αρχή μέχρι το τέλος του ταξιδιού σου ειδικά αν αυτό είναι στο εξωτερικό.

Για την διαμονή

-Booking

photo:εδώ


Δεν υπάρχει λόγος για ανάλυση αυτής της εφαρμογής καθώς είναι από τις πιο γνωστές αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα.Το booking είναι κυρίως γνωστό ως εφαρμογή για εύρεση διαμονής σε ξενοδοχεία,δωμάτια κλπ.

-Airbnb
photo:εδώ


Το airbnb έχει γίνει γνωστό και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια,είναι εφαρμογή με την οποία μπορείς να νοικιάσεις ένα δωμάτιο ή και ένα ολόκληρο σπίτι σε αρκετά προσιτές τιμές.Στην ουσία η εφαρμογή φέρνει σε επικοινωνία τον οικοδεσπότη με τον πελάτη και φυσικά είναι και υπεύθυνη για την διαδικασία κράτησης.



-Hostelworld
photo:εδώ


Αν από την άλλη θες κάτι πιο απλό για το ταξίδι σου όπως ένα hostel αυτή η εφαρμογή θα σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο ,ανάμεσα σε πολλά,hostel για εσένα.


-Hoteltonight

photo:εδώ


Το hoteltonight είναι ότι πρέπει για κράτηση τελευταίας στιγμής αφού σου δείχνει σε ποια ξενοδοχεία υπάρχουν άδεια δωμάτια ακόμα και για την ίδια μέρα που ψάχνεις διαμονή.



Για την πτήση

-Scyscanner

photo:εδώ


Εδώ βρίσκεις όλες τις πτήσεις από όλες τις αεροπορικές εταιρίες και με την βοήθεια των φίλτρων διαλέγεις ποια θες.Για παράδειγμα αν θες την πιο οικονομική ή την πιο γρήγορη.


-Hopper

photo:εδώ


Άλλη μια εφαρμογή για πτήσεις με την διαφορά πως με τη συγκεκριμένη μπορείς να δεις ποιο διάστημα είναι πιο χαμηλές οι τιμές για την τοποθεσία που θες να επισκεφτείς.Επίσης αν δεν κλείσεις κατευθείαν τα εισιτήρια και το επιλέξεις θα σε ειδοποιήσει για τυχόν αλλαγές και για το πότε είναι η καλύτερη στιγμή να κλείσεις τα εισιτήρια ώστε να είναι πιο οικονομικά.



Για την μετακίνηση εκεί


-GoEuro
photo:εδώ


To goeuro έχει μεγάλη γκάμα δρομολογίων για να ταξιδέψεις από πόλη σε πόλη με λεωφορεία,τρένα ακόμα και αεροπλάνα από πολλές διαφορετικές εταιρίες.Απλά διαλέγεις προορισμό τρόπο που θες να πας και κλείνεις κατευθείαν θέση.

More


-PackPoint

photo:εδώ


Αν ξεχνάς μονίμως πράγματα που χρειάζεσαι στα ταξίδια σου αυτή η εφαρμογή θα σε βοηθήσει να φτιάξεις την τέλεια λίστα.


-XE currency

photo:εδώ


Ότι πρέπει για να μην κάθεσαι να υπολογίζεις την αλλαγή του νομίσματος κάθε φόρα που θες να πληρώσεις κάτι.


-TimeOut


photo:εδώ


Μια εφαρμογή για να εξερευνήσεις την πόλη στην οποία θα πας,σου δείχνει σημεία για φαγητό,ποτό,μουσεία και ότι μπορεί να αναζητήσεις σε ένα σου ταξίδι.

-Circa

photo:εδώ


Αν μπερδεύεσαι με τις αλλαγές ώρας λόγω time zone αυτή η εφαρμογή θα σε βοηθήσει αρκετά.

-Nord VPN

photo:εδώ


Σε κάποιες χώρες δεν επιτρέπονται όλα τα sites και κάποια social media,γι'αυτό χρειάζεσαι αυτή την εφαρμογή.Επίσης προτείνεται να χρησιμοποιείς VPN όταν συνδέεσαι σε δημόσιο Wi-Fi για να προστατεύεις τα δεδομένα σου.
Επί πληρωμή.

-Flush/Toilet Finder & Map

photo:εδώ


Μπορεί να σου φανεί αστείο αλλά όταν είσαι όλη μέρα στους δρόμους και δε σε μία ξένη χώρα το να βρεις μια decent τουαλέτα είναι αρκετά σημαντικό.Αυτή η εφαρμογή κάνει ακριβώς αυτό που λέει και το όνομα της,σου εμφανίζει στον χάρτη τις τουαλέτες που είναι κοντά σου με χρήσιμες πληροφορίες όπως μια βαθμολογία από άλλους χρήστες,αν χρειάζεται πληρωμή για να μπεις,αν είναι κατάλληλη για ανθρώπους με κάποιο κινητικό πρόβλημα κλπ.


-Google Maps

photo:εδώ


Και για το τέλος άφησα την πιο χρήσιμη,για εμένα,εφαρμογή.Google Maps γιατί όπως ξέρεις "Google is your friend" ακόμα και όταν είσαι σε ταξίδι.Με αυτή την εφαρμογή  εκτός από οδηγίες για το πως να πας κάπου,βρίσκεις ότι θες από μαγαζιά και atm μέχρι δρομολόγια αστικών λεωφορείων και τραίνων.



Εσύ χρησιμοποιείς εφαρμογές όταν είσαι σε ταξίδι και αν ναι ποιες?


0 Σχόλια