Βόλτα στην Χαϊδελβέργη και στο κάστρο της!





Η Χαϊδελβέργη είναι από τις πιο τουριστικές πόλεις της Γερμανίας , η οποία βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από την Φρανκφούρτη.Μένοντας στο Στρασβούργο για πολλές μέρες είχα την δυνατότητα να επισκεφθώ και κάποιες από τις γειτονικές περιοχές και φυσικά το εκμεταλλεύτηκα πηγαίνοντας κάποιες μονοήμερες εκδρομές σε μερικές από αυτές.

Φτάνοντας στην Χαϊδελβέργη με το λεωφορείο χρειάστηκε να πάρουμε απλά το τραμ για μερικές στάσεις ώστε να βρεθούμε στην Παλιά Πόλη (Altstadt) οπότε η πρόσβαση στην περιοχή που θέλαμε να περάσουμε την μέρα μας ήταν αρκετά εύκολη .
Η πρώτη στάση ήταν για να χαζέψουμε την θέα από την παλιά γέφυρα πάνω από το ποτάμι Νέκαρ.




Αμέσως μετά ξεκινήσαμε να ανηφορίζουμε προς το διάσημο κάστρο της Χαϊδελβέργης.Επιλέξαμε να περπατήσουμε μέσα από τα στενά και όχι από τον κεντρικό πεζόδρομο ώστε να δούμε περισσότερα .Στους δρόμους επικρατούσε ησυχία και συναντάγαμε ελάχιστους ανθρώπους , οι περισσότεροι από αυτούς τουρίστες , φταίει μάλλον το γεγονός ότι ήταν παραμονή Χριστουγέννων αλλά και Κυριακή .





Μετά από αρκετό περπάτημα φτάσαμε στον πλακόστρωτο δρόμο ο οποίος οδηγούσε στο κάστρο της Χαϊδελβέργης.Ένα πολύ γραφικό δρομάκι με έναν πέτρινο τοίχο στα δεξιά και δάσος στα αριστερά του.






Για να φτάσουμε πάνω στο κάστρο και στους κήπους είχε λίγο παραπάνω περπάτημα αλλά άξιζε εντελώς!Από εκεί πάνω μπορούσες να δεις μέχρι και πιο κάτω από την γέφυρα που ήμασταν στην αρχή.





Το κάστρο μεγάλο και επιβλητικό με ίχνη από μεσαίωνα σε έκανε να πιστεύεις ότι είσαι σε παραμύθι.Φυσικά μπορείς να δεις ότι έχει απομείνει από αυτό καθώς κάποιοι πύργοι και άλλα σημεία έχουν καταστραφεί.Το κάστρο μαζί με τους κήπους και την υπέροχη θέα δημιουργούν ένα πολύ ρομαντικό τοπίο .











Αφού περιπλανηθήκαμε αρκετά εκεί ξεκινήσαμε να γυρνάμε καθώς θέλαμε να έχουμε χρόνο για βόλτα στον μεγάλο πεζόδρομο Haupstrasse ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος πεζόδρομος της Γερμανίας (1,6 χλμ).Γεμάτος μαγαζιά , καφετέριες , μπυραρίες και εστιατόρια.




Όσο ήμασταν εκεί παρατήρησα πως πολλά μαγαζιά πουλούσαν ξυλόγλυπτα ρολόγια κούκους και αυτό γιατί το δάσος Μελανός Δρυμός ή αλλιώς Μαύρο Δάσος που είναι στη νοτιοδυτική Γερμανία φημίζεται για τους ωρολογοποιούς που κατασκευάζουν αυτά τα παραδοσιακά ρολόγια.



Fun fact : Το δάσος αυτό ονομάζεται έτσι επειδή είναι τόσο πυκνό που ελάχιστα σημεία του βλέπουν το φως του ήλιου.Επίσης η γνωστή τούρτα Black Forest έχει πάρει το όνομα της από την περιοχή επειδή αρχικά φτιαχνόταν εκεί.

Αφού τελειώσαμε την βόλτα μας και στον πεζόδρομο περιπλανηθήκαμε για ακόμα λίγο σε άλλα στενάκια σε αυτό το σημείο της Χαϊδελβέργης και μετά κατευθυνθήκαμε προς την στάση του λεωφορείου για να γυρίσουμε στο Στρασβούργο.




Γενικά την Χαϊδελβέργη θα την χαρακτήριζα γραφική πόλη και από αυτές που έχω επισκεφθεί ανήκει στις πιο ιδιαίτερες και αγαπημένες μου.Αυτά λοιπόν για την μέρα μου στην Χαϊδελβέργη stay tuned για την επόμενη ανάρτηση.


0 Σχόλια