Αγκίστρι : Ένας παράδεισος δίπλα στην Αθήνα


Τα τελευταία χρόνια δεν έχει περάσει καλοκαίρι που να μην έχω επισκεφθεί το Αγκίστρι έστω και για μία μέρα.Το νησάκι αυτό απέχει μόλις μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά και έχει νερά και παραλίες που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλα νησιά που είναι πιο γνωστά στους τουρίστες .Παρακάτω μπορείς να μάθεις ποιες τοποθεσίες πρέπει να επισκεφτείς στο Αγκίστρι αλλά και ποια μαγαζιά επιλέγω εγώ σχεδόν κάθε φορά που πηγαίνω.

Σκάλα



Η Σκάλα είναι το μέρος που διαλέγουν οι περισσότεροι για να μείνουν καθώς έχει λίγο πολύ ότι μπορεί να χρειαστείς στις διακοπές σου.Παραλίες να διαλέξεις που θα κάνεις το μπάνιο σου ,εστιατόρια-ταβέρνες ,mini markets,beach bars κλπ. Επίσης είναι ιδανικό μέρος για οικογένειες καθώς οι περισσότερες παραλίες εκεί είναι με άμμο και ρηχά νερά.




Δραγωνέρα

πηγή φωτογραφίας : http://www.agistri.com.gr/beaches/dragonera/


Οι λάτρεις του camping θα έχουν σίγουρα ακούσει για αυτή την παραλία καθώς οι περισσότεροι που την επισκέπτονται κατασκηνώνουν εκεί.Τελείως διαφορετική παραλία από αυτή της σκάλας , η συγκεκριμένη έχει βότσαλα και τα νερά της είναι πιο βαθιά και βρίσκεται μπροστά από ένα πευκοδάσος. 

Απόνησος 




Η πιο απομακρυσμένη τοποθεσία του νησιού και όμως αξίζει οπωσδήποτε μία επίσκεψη.Φτάνοντας θα διαπιστώσεις ότι από την μια πλευρά της Απονήσου η θάλασσα είναι σαν πισίνα με γαλανά και ήρεμα νερά ,ενώ από την πίσω πλευρά η θάλασσα έχει φανερά πιο σκούρο χρώμα λόγου του βάθους (ιδανικό σημείο για βουτιές).





Που να φας και να πιεις στη Σκάλα 

Aquarius Bar

Για κοκτέιλ μπύρα ή και φαγητό ,ένα μαγαζί με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που διοργανώνει και συχνά βραδιές καραόκε.

Λίγο κρασί λίγο θάλασσα 






\

Παραδοσιακό εστιατόριο θαλασσινών και όχι μόνο.Είναι σε πάρα πολύ κεντρικό σημείο με ωραία θέα.



Pizzeria Avli 







Πάντα έχει κόσμο και τα τραπέζια είναι γεμάτα έιναι ένα εστιατόριο με ιταλικό φαγητό και πίτσες ψημένες στο φούρνο με ξύλα.


Ola frozen yogurt and more







Για παγωτό μετά από κάποιο γεύμα ή για πρωινό μπορείς να επισκεφτείς αυτό το μαγαζί στο οποίο μπορείς να βρεις πολλές και νόστιμες γεύσεις παγωτού , κρέπες ,βαφλάκια , smoothies και άλλα πολλά. (ps έχει το καλύτερο παγωτό lila pause που έχω δοκιμάσει)


Sunrise coctail beach bar





Από τα αγαπημένα μου beach bars στο νησί με ωραία διακόσμηση,φιλικό προσωπικό και πολύ ωραία coctails!
Εκεί επίσης μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου το πρωί ή και το απόγευμα δίπλα ακριβώς στην θάλασσα.

Αυτά λοιπόν είναι κάποια από τα μέρη και μαγαζιά που επιλέγω όταν επισκέπτομαι το Αγκίστρι.Αν λοιπόν μένεις Αθήνα και ψάχνεις ένα μέρος με ωραίες παραλίες, έστω και για μία μονοήμερη τώρα το βρήκες!









0 Σχόλια