Στρασβούργο-Που πρέπει να πας!






Το Στρασβούργο είναι πόλη της Γαλλίας και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του ποταμού Ρήνου στην Αλσατία .Είχα την ευκαιρία να μείνω για αρκετές μέρες στο Στρασβούργο ήταν η πρώτη μου φορά εκεί και είχα άπλετο χρόνο να επισκεφθώ όλα τα μέρη και τα μαγαζιά που ήθελα .Πάμε να ξεκινήσουμε λοιπόν !





Ο Καθέδρικος ναός του Στρασβούργου 





Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω με κάτι άλλο καθώς ήταν από τα μέρη που ήμουν πολύ περίεργη και ενθουσιασμένη να δω από κοντά.Ο καθεδρικός ναός του Στρασβούργου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε επισκεψιμότητα καθεδρικός ναός στη Γαλλία (αμέσως μετά την Παναγία των Παρισίων).Βρίσκεται στην πλατεία του Καθεδρικού ναού (Place de la Cathedrale) στο κέντρο του παλαιού Στρασβούργου και περιτριγυρίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Το στοιχείο που κάνει τόσο αξιοθαύμαστο το ναό δεν είναι άλλο από την γοτθική αρχιτεκτονική του.





Μικρή Γαλλία(Petite France)







Η Petite France είναι από τις πλέον πιο τουριστικές περιοχές του Στρασβούργου.Εκεί ο ποταμός Ιλλ χωρίζεται σε διάφορα κανάλια δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο και γραφικό μέρος με σπίτια αλλά και μαγαζιά.


Place Kleber








Η μεγαλύτερη πλατεία στο κέντρο του Στρασβούργου είναι κυρίως εμπορική περιοχή καθώς γύρω της έχει τα πιο γνωστά μαγαζιά , αυτό όμως δεν την κάνει λιγότερο όμορφη ειδικά της μέρες των Χριστουγέννων καθώς είναι το σημείο με το τεράστιο δέντρο .


Χριστουγεννιάτικη Αγορά





Επισκέφθηκα το Στρασβούργο την περίοδο των Χριστουγέννων οπότε είχα την τύχη να δω και την μοναδική τους Χριστουγεννιάτικη Αγορά που λαμβάνει μέρος στο κέντρο του Στρασβούργου και ήταν η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη για το 2017 .Εκεί μπορούσες να βρεις από παραδοσιακά γλυκά και σνακ (όπως μπρέτζελ και vin chaud) μέχρι και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και στολίδια για το δέντρο , τα περισσότερα χειροποίητα.



Κέντρο Στρασβούργου





                                        



Το ίδιο το κέντρο του Στρασβούργου είναι μια πολύ όμορφη περιοχή καθώς εκτός από τα παραπάνω που ανέφερα έχει πολλούς γραφικούς δρόμους και στενάκια , πάρα πολλοί κυκλοφορούν με ποδήλατο κάτι που είναι εύκολο αφού υπάρχουν παντού ποδηλατόδρομοι .Το γεγονός ότι το επισκέφθηκα Χριστούγεννα βοήθησε βέβαια καθώς δεν υπήρχε στενό ή δρομάκι που να μην είναι στολισμένο .Λαμπάκια και στολίδια παντού και ατμόσφαιρα πάρα πολύ ζεστή δεν απορώ που αποκαλούν το Στρασβούργο ''πρωτεύουσα των Χριστουγέννων'' (Capitale de Noel) .Επίσης σε όλες τις εισόδους του κέντρου υπήρχε αστυνομία κάτι που μου έκανε πολύ θετική εντύπωση λόγω όλων αυτών των γεγονότων που γίνονται τα τελευταία χρόνια διότι το να αισθάνεσαι ασφάλεια είναι εξίσου σημαντικό.




Ευρωκοινοβούλιο και Συμβούλιο της Ευρώπης





Τα κτήρια όπου στεγάζεται η φωνή της Ευρώπης βρίσκονται επίσης στο Στρασβούργο και βγάζουν ένα αίσθημα επιβλητικότητας και ισχυροποίησης της Ευρώπης. 



Που να φας και να πιεις ?


Μεταξύ μας όλους μας μας ενδιαφέρει λίγο παραπάνω αυτό όταν επισκέπτεσαι ένα μέρος για πρώτη φορά .Παρακάτω είναι κάποια από τα low budges μαγαζιά που επισκέφθηκα για φαγητό και ποτό .

Για tarte flambe στο Flam's 


Καθώς κάναμε βόλτα στα στενά του κέντρου πέσαμε πάνω στο Flam's και δοκιμάσαμε το tarte flambe .Είχε αρκετό κόσμο και έτσι αποφασίσαμε να το πάρουμε στο χέρι ώστε να συνεχίσουμε και την βόλτα μας.


Για burger στο Memphis Cafe





Τελείως τυχαία βρήκαμε αυτό το μαγαζί αλλά με το που μπήκαμε μέσα ήξερα ότι δεν θα το μετάνιωνα .Θυμίζει American diner και αυτό ήταν αρκετό για να ενθουσιαστώ από την αρχή .Πήραμε λοιπόν τι άλλο ? burgers ! Τιμές που έχουν γενικά τα περισσότερα μπεργκεράδικα ανάλογα και με αυτό που θα επιλέξεις φυσικά .

Για κεμπάπ στο Manolya 



                         


Προσιτές τιμές,νόστιμο φαγητό και μεγάλες ποσότητες ότι ακριβώς σκέφτεται ένας φοιτητής όταν πεινάει.Φυσικά δεν είναι σαν το κεμπάπ που γνωρίζουμε,καμία σχέση θα έλεγα αφού αυτό αποτελείται από γύρο,κάποια σως (περισσότερο χρησιμοποιούν την σαμουράι) και μαρούλι/λάχανο αν το θες,όλα αυτά σε μια μεγάλη αραβική πίτα.'Οτι πρέπει για γεύμα της τελευταίας στιγμής.

Για κινέζικο στο Le Grand Shanghai



Μια μέρα απλά μας είχε κολλήσει να φάμε κινέζικο και μας πρότειναν αυτό το μαγαζί.Στο Le Grand Shanghai θα βρεις έναν μεγάλο μπουφέ με τα πιο γνωστά κινέζικα φαγητά όπως noodles, spring rolls,sushi,πάπια κλπ.Η τιμή του μπουφέ ήταν 12 ευρώ για μεσημεριανό και 15 ευρώ για βραδινό,φυσικά μπορούσες να φας όσο ήθελες και το μόνο που πλήρωνες επιπλέον ήταν αυτό που θα διαλέξεις να πιεις.




Για μπύρα στο Delirium Cafe Strasbourg  



Το στέκι μας πολλές από τις μέρες που ήμουν εκεί.Μία κλασσική μπυραρία με ωραία ατμόσφαιρα και πάρα πολλά είδη μπύρας.Με happy hour κάθε μέρα από τις 6 μέχρι τις 9 και με live μουσική κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα,με χαλαρή ροκ μουσική ότι πρέπει για άραγμα με την παρέα.





Αυτά λοιπόν είναι τα μέρη που προτείνω να επισκεφτείς αν σχεδιάζεις να πας στο Στρασβούργο!Stay tuned για την επόμενη ανάρτηση η οποία θα αφορά την Χαϊδελβέργη !


0 Σχόλια