Ποια μέρη να επισκεφτείς στη Νάξο!-Μέρος Β'-

Στο ''Ποια μέρη να επισκεφτείς στη Νάξο!-Μέρος Α΄-" είδες ποιες παραλίες προτείνω να επισκεφτείς αλλά έμαθες και για το όμορφο και γραφικό χωριό,την Απείρανθο!Αν σε ενδιαφέρει τι μπορεί να δεις στην χώρα της Νάξου συνέχισε να διαβάζεις αυτό το post!


χωρα Ναξου


Η Νάξος γενικότερα είναι ένα νησί που δεν μπορεί να μην μπει στη λίστα με τα αγαπημένα σου νησιά της Ελλάδας.Συνδιάζει πολλά και θεωρώ πως είναι ιδανική για όλα τα γούστα.Είτε θες να βρεις ένα σύγχρονο και luxurius ξενοδοχείο,είτε ένα απλό δωμάτιο είτε είσαι λάτρης του camping η Νάξος είναι για εσένα.Επίσης από θέμα κόσμου μπορείς να βρεις πολλές οικογένειες,νεαρά ζευγάρια αλλά και παρέες ,συνεπώς είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία ανάλογα φυσικά με το που διαλέγεις να πας.  

ναξος χωρα


Στην χώρα δεν μπορείς να μην αγαπήσεις τα τόσο μικρά και γραφικά στενάκια σε κλασσικό κυκλαδίτικο στυλ.Κυριολεκτικά μικρά στενάκια τόσο μικρά που σε κάποια από αυτά δεν μπορούσαν να περάσουν πολλά άτομα ταυτόχρονα.

στενο ναξου


Σε αυτά τα στενά μπορείς να ανακαλύψεις πολλά μικρά διαμαντάκια που δεν θα το φανταζόσουν ποτέ ότι είναι κρυμμένα εκεί ,όπως εστιατόρια αλλά και πολλά μπαρ με θέα όλο το λιμάνι και την Πορτάρα.Τα περισσότερα από αυτά τα μπαρ μάλιστα λειτουργούν και σαν καφετέρια τα πρωινά και θα σου πρότεινα να μην χάσεις την ευκαιρία να πας,λόγω της όμορφης θέας φυσικά.

Επιπλέον στην χώρα υπάρχουν και πάρα πολλά τουριστικά μαγαζιά.Πολλά με τουριστικά προϊόντα και άλλα με τοπικά προϊόντα όπως είναι το κίτρο Νάξου το όποιο θα το συναντήσεις σε πολλές μορφές (λικέρ,αποξηραμένο κίτρο κλπ) και η γραβιέρα Νάξου.


ναξος



ναξος

Από τουριστικά αξιοθέατα σίγουρα πρέπει να επισκεφτείς την Πορτάρα και το κάστρο της Νάξου.Η Πορτάρα βρίσκεται στο λιμάνι της Νάξου δύσκολο να μην την παρατηρήσεις με το που φτάσεις στο νησί,γι' αυτό άλλωστε είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού.



Ενώ στο κάστρο μπορείς να βρεθείς αν ξεκινήσεις να ανηφορίζεις από τα στενάκια της χώρας (φυσικά υπάρχουν ταμπέλες οπότε θα το βρεις και αυτό εύκολα).


ναξος χωρα



 Ανεβαίνοντας υπάρχουν σημεία που μπορείς να ρίχνεις μικρές κλεφτές ματιές προς τα πίσω σε περίπτωση που θες ένα κίνητρο για να συνεχίσεις την ανάβαση προς το κάστρο.Αν και η απόσταση δεν είναι ούτε μεγάλη ούτε κουραστική.






ναξος χωρα

Εκεί επίσης μπορείς να βρεις κάποιους επιπλέον χώρους εκτός από το κάστρο όπως διάφορες εκθέσεις τέχνης,το μουσείο του κάστρου καθώς και μια καφετέρια με θέα όλη την χώρα από ψηλά.Στην καφετέρια μπορείς να πας κατευθείαν και με τον ανελκυστήρα που υπάρχει αν θες να αποφύγεις το περπάτημα.
Συνεχίζοντας την βόλτα προς τα πάνω συναντάς την καθολική εκκλησία με μια ιδιαίτερη μεσαιωνική ομορφιά η οποία από ότι μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος εκεί λειτουργεί κανονικά εως και σήμερα καθώς ζουν αρκετοί καθολικοί στο νησί.


ναξος χωρα



Στα μαγαζιά για φαγητό και ποτό δεν θέλω να μείνω πολύ καθώς και όποιο από αυτό επισκεφθήκαμε μας άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις.Η μόνη συμβουλή που θα σου δώσω είναι να μην αρκεστείς στα εστιατόρια που βρίσκονται στο λιμάνι μόνο γιατί υπάρχουν ακόμα περισσότερα πιο βαθιά στην χώρα της Νάξου.

Αυτά λοιπόν για την Νάξο αν θες να δεις περισσότερες φωτογραφίες αλλά και να πάρεις μία ιδέα για το ποια μαγαζιά επισκέφθηκα μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο instagram μου και στα ανάλογα highlights που έχω για τις διακοπές μου εκεί.

naxos island

















0 Σχόλια