Μέρη που πρέπει να επισκεφτείς στην Πάρο



Κυκλάδες λοιπόν και Πάρος.Από τα πιο γραφικά και όμορφα νησιά του Αιγαίου με πλακόστρωτα δρομάκια και το μπλε-άσπρο χρώμα να κυριαρχεί.Έχω πάει μέχρι τώρα μόνο μία φορά σε αυτό το νησί και παρακάτω είναι τα μέρη που για εμένα πρέπει να επισκεφτείς αν πας και εσύ πρώτη φορά στην Πάρο.



1) Κολυμπήθρες


                                   





Μία όμορφη και ιδιαίτερη παραλία με άμμο και μεγάλα βράχια στα οποία οι περισσότεροι λουόμενοι διαλέγουν να κάτσουν όσο κάνουν μπάνιο εκεί.Από τις πιο τουριστικές παραλίες του νησιού.




Πρόσβαση : Καραβάκι , λεωφορείο ή δικό σας μεταφορικό μέσο.



2) Παραλία Santa Maria 










Η παραλία αυτή είναι μια εκτεταμένη αμμουδιά με πολύ καθαρή θάλασσα και αν σου αρέσουν τα θαλάσσια αθλήματα τότε αυτή είναι η σωστή παραλία για εσένα.Εκεί θα βρεις κάθε είδος water sport όπως wind surfing, sup ,καταδύσεις ,θαλάσσιο ski κ.α.Στην παραλία θα βρεις επίσης εστιατόρια και beach bars.



Πρόσβαση : Λεωφορείο ή δικό σας μεταφορικό μέσο.



3) Χρυσή ακτή



                         
                                                      πηγή φωτογραφίας: εδώ



Η χρυσή ακτή είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου και η δική μου αγαπημένη.Καταγάλανα και καθαρά νερά πάνω σε χρυσή άμμο όπως δηλώνει και το όνομα της.Στην παραλία θα βρεις ταβέρνες , beach bars και ξενοδοχεία για αυτό και πολλοί την επιλέγουν και για βάση των διακοπών τους.Τα ρηχά νερά της και η μεγάλη έκταση της την κάνουν ιδανικά για παιχνίδια και τα κύματα στα πιο βαθιά νερά της την κάνουν ιδανική για wind surfing. 



Πρόσβαση : Με λεωφορείο ή δικό σας μεταφορικό μέσο.



4) Punda Beach





                                           





Τώρα αν είσαι ή αισθάνεσαι νέος και σκοπός των διακοπών σου είναι η διασκέδαση και το πάρτι αυτό το μέρος είναι ιδανικό για σένα.Πάρτι από το πρωί με Djs δίπλα στην θάλασσα και αν πάλι βαρεθείς την θάλασσα εκεί μπορείς να βρεις και πισίνες δικιά σου η επιλογή.





5) Νάουσσα



                                     



Από τα αγαπημένα μου μέρη στην Πάρο είναι η Νάουσσα .Γεμάτη κλασσικά νησιώτικα στενάκια με μαγαζιά και οι άσπρες-μπλε αποχρώσεις να κυριαρχούν.



                                          



Μεγάλη γκάμα σε μαγαζιά για ποτό αλλά και φαγητό ώστε να διαλέξεις όποιο θεωρείς εσύ καλύτερο είτε είναι μέσα σε ένα στενό ,είτε στον κεντρικό πεζόδρομο ,είτε φυσικά δίπλα ακριβώς από την θάλασσα.


                                           


Πέρα από τα μαγαζιά και τα στενάκια την παράσταση όμως κλέβει το μικρό γραφικό λιμανάκι που κοσμεί την Νάουσσα , γεμάτο με σκάφη τουριστικά ή αλιευτικά.

6) Παροικιά 

                                                   



Η πρωτεύουσα της Πάρου είναι το πρώτο που αντικρίζει κανείς όταν φτάνει στο νησί.Θυμίζει λίγο πιο πολύ επαρχιακή πόλη αλλά έχει και αυτή την ομορφιά της.Σήμα κατατεθέν της ο μύλος που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο λιμάνι.


7)Παναγιά Εκατονταπυλιανή


πηγή φωτογραφίας:εδώ


Για όσους οι διακοπές δεν σημαίνουν μόνο μπάνιο στη θάλασσα και χαλάρωση στην παραλία αλλά θέλουν να δουν και κάτι διαφορετικό , κάτι που ανήκει στην ιστορία του νησιού πρέπει να επισκεφτούν την εκκλησία της Παναγιάς της Εκατονταπυλιανής .

(περισσότερες πληροφορίες για την εκκλησία θα βρείτε στο link όπου βρήκα και την συγκεκριμένη φωτογραφία)


Αυτά λοιπόν για την Πάρο τα παραπάνω μέρη είναι και τα πιο τουριστικά , σίγουρα αν κάποιος έχει περισσότερες μέρες στην διάθεση του μπορεί να επισκεφθεί περισσότερες τοποθεσίες.



0 Σχόλια