Πρωτομαγιά στην Παύλιανη!




Μιας που πλησιάζει η πρωτομαγιά είπα να κάνω ένα throwback πριν από περίπου ένα χρόνο λοιπόν ψάχναμε με την παρέα μου να επισκεφθούμε ένα μέρος κοντά στην Αθήνα για μια μονοήμερη εκδρομή λόγω πρωτομαγιάς να πιάσουμε και εμείς την άνοιξη.Βρήκαμε ένα γραφείο ταξιδίων μέσω facebook το My Road Trip το οποίο διοργάνωνε τότε μία μονοήμερη εκδρομή στην Παύλιανη και στο πάρκο αναψυχής που έχει .Ψάξαμε λίγο καθώς δεν είχαμε ιδέα που είναι , είδαμε φωτογραφίες και αμέσως αποφασίσαμε να πάμε.



Η Παύλιανη είναι ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πιο τουριστική περιοχή λόγω του πάρκου αναψυχής που έχει. Ένα μέρος το οποίο έχουν προσέξει τόσο πολύ οι κάτοικοι της περιοχής και το ανανεώνουν συνεχώς. Με κούνιες και αιώρες πάνω από το ρυάκι,ξύλινα τραπεζάκια,γήπεδο βόλεϊ , τραμπολίνο , ξύλινα γεφυράκια , δεντρόσπιτα ,χώρο για μπάρμπεκιου κ αλλά πρωτότυπα παιχνίδια τα οποία μπορείς να ευχαριστηθείς με την οικογένεια σου αλλά και με τους φίλους σου .



Το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις όταν μπαίνεις στο πάρκο είναι η γέφυρα-πιάνο η οποία με το πρώτο σου βήμα επάνω της ξεκινάει και παίζει μουσική.



Για να διασχίσεις το πάρκο δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη ικανότητα αναρρίχησης καθώς υπάρχουν δρομάκια που κάνουν εύκολη την πρόσβαση στα περισσότερα μέρη.




Βέβαια για κάποια σημεία θέλει μια παραπάνω προσπάθεια και είναι για «γενναίους» όπως γράφουν και οι πινακίδες εκεί χιουμοριστικά .Ακολουθώντας λοιπόν αυτή την πινακίδα βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο , μπορεί να κουραστήκαμε λίγο παραπάνω για να ''σκαρφαλώσουμε'' άλλα η θέα μας αποζημίωσε και με το παραπάνω .




Υπήρχαν πολλές πινακίδες οπότε ήταν αρκετά δύσκολο να χαθείς.Εκτός από τις πινακίδες που ήταν για την κατεύθυνση υπήρχαν και άλλες πιο χιουμοριστικές .






Το πάρκο δεν διαθέτει μέσα κάποιο μαγαζί με φαγητό ή σνακ έτσι εμείς είχαμε φροντίσει και είχαμε φέρει μαζί μας διαφορά σνακ από το σπίτι όποτε κάναμε ένα ωραίο πικ-νικ σε ένα τραπεζάκι δίπλα ακριβώς από το ρυάκι.




Αργότερα περιπλανηθήκαμε όση ώρα προλαβαίναμε ακόμα.Μετά από τόσο περπάτημα θέλαμε έναν απογευματινό καφέ και κρέπα , έτσι επισκεφτήκαμε μια καφετέρια ακριβώς δίπλα στο πάρκο με πολύ ωραία θέα και σε πολύ ωραίο χώρο την Μαντάμια Cafe -Παύλιανη.




Η μέρα έληξε πολύ όμορφα και σε αυτό είχαν παίξει τον ρόλο τους και οι άνθρωποι από το ταξιδιωτικό γραφείο φυσικά εκτός από την μικρή μας απόδραση καθώς ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος πολύ ευδιάθετοι και έτοιμοι να μας βοηθήσουν για το οτιδήποτε φυσικά στο λεωφορείο δεν έλειψαν και τα τραγούδια ώστε το κλίμα να είναι χαρούμενο και διασκεδαστικό όπως πρέπει να είναι σε κάθε εκδρομή .


Αυτό λοιπόν ήταν για όσους ψάχνουν κάτι πιο ιδιαίτερο να κάνουν φέτος την πρωτομαγιά.
Stay tuned για την επόμενη ανάρτηση και καλή πρωτομαγιά!



*Περισσότερα για την Παύλιανη μπορείτε να βρείτε εδώ.

0 Σχόλια